Omar McLeod slog till med 21,90 på jamaicanska mästerskapen. Foto: TT Nyhetsbyrån

Supertid på Jamaica av olympiske mästaren

Uppdaterad
Publicerad

Guldmedaljören på 110 meter häck från OS i Rio Omar McLeod slog till med en riktig supertid på jamaicanska mästerskapen. 12,90 är femte snabbast någonsin. Nu har han världsrekordet på 12,80 i sikte.

– Det var ett fantastiskt lopp. Min tränare ville ha 12,80 så han kommer vara förbannad, det går inte att göra honom nöjd, säger Omar McLeod till Jamaica Observer.

Trots två missade häckar räckte loppet till personbästa, jamaicanskt rekord, och den femte snabbaste tiden i historien. Minst sagt lovande inför VM i augusti. McLeod som vann guldet i Rio på 13,05 har nu de fyra snabbaste tiderna i världen i år.

Vinnaren från diskustävlingen på Diamond League-galan i Stockholm Fedrick Dacres försvarade sin nationella titel med ett kast på 66,52.

Först över sex meter i år

I amerikanska mästerskapen blev stavhopparen Sam Kendricks den förste i år att hoppa över sex meter utomhus.

– Det är en milstolpe i karriären, varje stor stavhoppare har haft minst ett sexmetershopp, säger han till Reuters. Att vara medlem i den klubben är riktigt coolt, fortsätter 24-åringen.

Under lördagen sprang också värdsrekordshållaren på 100 meter häck Keni Harrison in sin första inhemska guldmedalj. 12,60 räckte för Harrison som fortfarande återhämtar sig från en bruten hand.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.