Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Maja Åskag blev utslagen i trestegskvalet. Foto: Jessica Gow/TT

Svagt tresteg av Maja Åskag – tredje sist i kvalet

Uppdaterad
Publicerad

På SM förrförra helgen visade Maja Åskag fin form.

Men när hon i dag klev in i EM gick det sämre.

I tresteget nådde hon ”bara” 13,23 – och var tredje sämst av de som fick ett godkänt hopp.

– Jag är besviken, säger hon.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

I fjol slog Maja Åskag, 19, igenom med dunder och brak då hon i både junior-EM och junior-VM vann guld i både tresteg och längdhopp.

Nyligen vann hon dessutom sitt första senior-SM-guld, då hon överraskande slog Khaddi Sagnia i längdhopp vid SM i Norrköping för tio dagar sedan, och berättade då att hon hade höga förhoppningar inför EM.

– Målet är att ta sig till final, sade hon då.

20:e i resultatlistan

Men så bra gick det inte. Efter två övertramp och ett godkänt hopp på 13,23 blev hon ”bara” 20:e hoppare totalt. Bara tolv gick till final.

– Jag är inte nöjd med prestationen, för jag känner att jag har så mycket mer i mig. Men jag fick inte ut det, så det är tråkigt, säger hon till SVT Sport, och förklarar resultatet så här:

– Det är ju kval, och man har bara tre försök. Jag hoppade jättelångt i första, men då var det ”tramp”. Sen backar jag, men blir passiv i andra. Sen är det bara att ge allt i sista och då blev det ”tramp” igen. Kval är stökigt, allt kan hända. Nästa gång så är det stolpe in för mig.

Åskags personliga rekord i tresteg är 14,05 från förra sommaren. Det hade räckt till final med bred marginal.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.