Utan att prestera på topp var Ståhl ohotad segrare. (Bild från Finnkampen 2016). Foto: TT Nyhetsbyrå

Svajig Ståhl ohotad segrare i Vasa

Uppdaterad
Publicerad

Daniel Ståhl fick bara till två giltiga kast på lag-EM i ett kylslaget och blåsigt Vasa. Ändå stod han för de två längsta kasten i tävlingen – och satte arenarekord.

Hans segerkast från andra omgången, 66,41, är nästan två meter från hans årsbästa på 68,36.

Men ingen av konkurrenterna hade något att sätta emot. Belgaren Philip Milanov som blev tvåa mäktade som bäst med 63,27.

Ståhl hade dock vissa problem med att få tekniken att stämma och hade två ogiltiga kast, i första och tredje omgången.

– Jag kände mig inte alls orolig. Jag fick till det i andra, det är ändå godkänt. Det var gôtt att vinna här i Finland, säger han till C More.

– Det känns bra inför VM.

Sverige på väg mot superdivisionen

Ståhls seger var den dittills fjärde svenska grensegern och innebar tolv sköna poäng i kampen för att ta Sverige tillbaka till superdivisionen. Sverige har just nu ett grepp om avancemanget.

– Det är viktigt för hela laget, det är kul, hoppas att vi kommer upp i Superleague nu.

I går hade Sverige tre grensegrar och i dag har även Sofie Skoog vunnit höjdhoppet. Meraf Bahta förlorade oväntat 1500 meter med en hundradels marginal.

De tre bästa nationerna efter dagens tävling säkrar en plats till superdivisionen, högsta divisionen, nästa år.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.