Svensk glädje efter förra årets Finnkamp Foto: TT

Svenska aktiva får inte övernatta i Finland

Uppdaterad
Publicerad

Svenska friidrottsförbundet fick nej på dispensansökan att låta några Finnkampsdeltagare sova kvar i Tammerfors mellan tävlingsdagarna i helgen. Detta för att kunna ställa upp i fler grenar.

– Vi hade hoppats att två till fyra stycken kunde få stanna kvar, men det får vi inte. Så det blir svårt med några som vi tänkte skulle få dubblera hårt. Det kan nog bli någon eller några förändringar i laget, säger förbundskaptenen Karin Torneklint.

– Skälet är att det sliter så väldigt mycket att resa fram och tillbaka. Men några kommer absolut att åka bägge dagarna. De gör en fantastisk insats.

Finnkampen

Beskedet kom på onsdagsförmiddagen och det svenska förbundet har ännu inte fått klart med ändringarna i truppen.

Finland har hårda reserestriktioner för svenskar på grund av coronapandemin. För att Finnkampen ens ska kunna genomföras är det svenska laget tvunget att resa till och från Finland både på lördagen och på söndagen. Enbart de som ska tävla på lördagen får åka med det chartrade planet på lördagen – och likadant blir det på söndagen.

Alla i truppen måste också coronatestas inom 72 timmar före inresan till Finland, vilket förhindrar sena byten i truppen.

– Det är som det är, vi får kämpa på så gott vi kan och försöka lösa allting, säger Torneklint.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Finnkampen

Mer i ämnet