De långvariga fotproblemen har lett fram till operation för Meijer. Foto: TT.

Svenska rekordhållaren Meijer tvingas operera foten

Uppdaterad
Publicerad

Den svenska rekordhållaren i stavhopp, Michaela Meijer, har så stora problem med sin skadade fot att hon tvingas att operera den. Troligen kommer säsongsdebuten att försenas ganska ordentligt efter operationen nästa vecka.

– De känner att de behöver stärka upp benet, säger förbundskaptenen Karin Torneklint.

Meijer satte svenskt rekord förra året med 4,71 men var tvungen att ställa in inomhussäsongen efter problem med en fot. Hon skrev på sitt Instagram den 1 februari att det bara var en försiktighetsåtgärd.

”Tyvärr måste jag meddela att jag måste ställa in inomhussäsongen på grund av problem med min fot! Det är inget allvarligt och genom att avsluta säsongen ska det förbli så”, skrev Meijer som hade foten i gips och gick med kryckor ett tag.

Lindh hade en liknande skada förra året

Men foten har inte läkt utan stressreaktionen måste åtgärdas på kirurgisk väg.

– De är inte nöjda med läkningen i foten helt enkelt. De känner att de behöver stärka upp benet, säger förbundskaptenen Karin Torneklint till Radiosporten.

Operationen görs nästa vecka och hur lång rehabiliteringen blir efter det återstår att se.

800 m-löparen Lovisa Lindh hade en liknade skada förra hösten och blev borta i tio veckor då hon inte kunde löpträna alls.

Om samma schema gäller för Meijer kan hon tidigast vara tillbaka i juli.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.