Svenskt rekord av Andreas Kramer

Uppdaterad
Publicerad

Andreas Kramer stod för ett jättelopp i tjeckiska Ostrava då han slog sitt egna svenska rekord på 800 meter med tiden 1.44,47. Med det kom han tvåa i den högklassiga tävlingen.

Andreas Kramer, 23, har nosat på sitt egna rekord flera gånger den här sommaren, men inte lyckats. Men den här gången slog han det med råge. 1.44,47 är över en halv sekund bättre än det tidigare 1.45,03.

– Så otroligt skönt. Han har verkligen visat på en otrolig stabilitet hela säsongen och nu får han till det, säger SVT Sports expert Alhaji Jeng och fortsätter:

– Ur ett taktiskt perspektiv är det ett fulländat lopp.

Kramer höll sig långt framme hela loppet och med bara ett tiotal meter kvar av loppet ledde svensken i Ostrava, men han passerades av britten Jake Wightman som satte personbästa med 1.44,18. Trea i loppet kom den bosniska VM-tvåan Amel Tuka.

Med sin nya rekordtid går Kramer upp som femma i Norden genom tiderna.

Kramers tidigare personbästa var från Karlstad i juli 2018.

Personbästa av Hermansson

Kramer var dock inte ensam svensk löpare om att ha en fin kväll. På samma arena blev Hanna Hermansson sjua på 1 500 meter efter att ha satt nytt personbästa med tiden 4.07,07.

Även Meraf Bahta var i farten och kom tia på 5 000 meter på tiden 15.27,54, hennes bästa tid på distansen för säsongen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.