Foto: Bildbyrån

Svenskt rekord av doldisen Yolanda Ngarambe

Uppdaterad
Publicerad

Yolanda Ngarambe är kanske inte det mest kända namnet bland svenska friidrottare. Men nu kan det vara dags att lägga namnet på minnet. Svenskan slog svenskt rekord på distansen en engelsk mil i natt.

Yolanda Ngarambe tävlar vanligtvis på 800 och 1500 meter och har kvalificerat sig för inomhus-EM på båda distanserna. Ngarambe gick i mål som femma på tiden 4.28,30, en tid som innebär ett nytt svenskt rekord på en engelsk mil (1609 meter) på World Indoor-tour i USA.  Två och en halv sekund bättre än Sarah van der Wielens ( fd Lahti) tidigare rekord.

På vägen till mål passerade Ngarambe 1500 meter på tiden 4.10,13. Den mellantiden gör henne till den sjätte snabbaste svenskan på den distansen genom tiderna. Efter sig hade hon flera starka namn, bland annat regerande världsmästaren på 3000 meter hinder Emma Coburn samt Brenda Martinez.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.