Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se loppet där McLaughlin-Levrone satte nytt personligt rekord på 200 meter Foto: KATHARINE LOTZE

Sydney McLaughlin-Levrone satte personrekord på 200 meter

Uppdaterad
Publicerad

Världsrekordinnehavaren på 400 meter häck, Sydney McLaughlin-Levrone, har börjat vässa formen inför OS i Paris. Hon satte personligt rekord på 200 meter i Los Angeles.

McLaughlin-Levrone vann på 22,07 i lätt motvind, vilket var en förbättring av det tidigare personliga rekordet på 22,39 från 2018. Tvåa i loppet var Abby Steiner på 22,32 som har 21,77 som personligt rekord.

McLaughlin-Levrone hade hoppats på att springa under 22 sekunder men var ändå nöjd med insatsen.

– Att få till snabbheten är alltid bra, säger McLaughlin-Levrone som planerar att ställa upp i sin specialdistans på de amerikanska mästerskapen som samtidigt är kval till OS.

Förra året missade häckspecialisten VM i Budapest på grund av en knäskada. Hon sprang 400 meter slätt på 48,74, näst snabbast i USA genom tiderna men kommer inte att försöka dubblera i OS.

– En dubblering är definitivt en möjlighet i framtiden, men jag vill bara komma tillbaka efter förra säsongen, hålla mig till en gren och försöka göra det så gott jag kan, säger McLaughlin-Levrone, enligt World Athletics.

Flera världsårsbästan

Hon har ett OS-guld från Tokyo att försvara. Hennes segertid på 50,68 i VM-finalen i Eugene 2022 är ett av friidrottens allra bästa rekord.

På 400 meter häck för herrar vann Rai Benjamin på 46,64, vilket är nytt världsårsbästa.

I Atlanta vann sydafrikanen Akane Simbine 100 meter på 9,90 vilket är nytt världsårsbästa. Noah Lyles vann den sällan löpta distansen 150 meter på 14,41, vilket är nytt amerikanskt rekord.

– Det visar att jag är snabbare än någonsin och jag siktar på att springa 100 meter på 9,6 någonting, säger Lyles enligt Citius Mag på Youtube.

Usain Bolt håller världsrekordet på 9,58.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.