Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Erika Kinsey nöjd med sitt hopp i Rom. Foto: Bildbyrån.

Tangerat årsbästa av Erika Kinsey

Uppdaterad
Publicerad

Erika Kinsey inledde säsongen bra, men har haft det tyngre under slutet av säsongen.
Men nu är hon tillbaka i toppform.
I kväll tangerade hon sitt årsbästa, då hon klarade 1.95 i Roms Diamond League-tävling.
Det räckte dock ”bara” till en fjärdeplats.

Efter en fin säsongsinledning, där det blev tre raka tävlingar där hon klarade minst 1.92, så har det gått lite sämre på sistone.

Men i kväll visade 32-åringen prov på fin hoppning, där hon tangerade det årsbästa som hon nådde då hon klarade 1.95 på SM i Uppsala.

Darr på ribban

I sitt andra försök klarade hon nämligen åter 1.95 på Roms Diamond League-gala. Efter lite darr på ribban och några sekunders nervös väntan så kunde Kinsey se ribban ligga kvar, varpå hon jublande studsade upp och ner på mattan.

Nästa höjd var 1.98, men där tog det stopp. Det var dock inte allt för långt ifrån att Kinsey skulle klara den höjden, framför allt på de två första försöken.

Även Nicola McDermott och Jaroslava Mahuchikh rev ut sig på 1.98, men den senares landsmaninna Julija Levchenko klarade i första försöket och vann tävlingen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer