Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Bara dagar efter sitt succékast i Estland putsade Thea Löfman sitt eget svenska rekord ytterligare. Foto: Johanna Wallen / BILDBYRÅN

Thea Löfman förbättrade sitt eget svenska rekord i slägga: ”Känns sinnessjukt”

Uppdaterad
Publicerad

Svenskt rekord i torsdags. I dag slog Thea Löfman till igen. Den 20-åriga släggtalangen kastade 73,31 på en tävling i Halle.

– Jag vet inte vad det är jag har i kroppen, säger hon till Friidrottsförbundet.

Thea Löfman är i sitt livs form. I torsdags slog hon svenskt rekord i slägga med 72,20 i Estland. I dag visade hon att det inte var en enstaka lyckträff.

I tyska Halle förbättrade hon sitt eget rekord med över en meter till 73,31. Löfman hade dessutom ytterligare tre kast över 70 meter – en gräns hon passerade för första gången tidigare i våras.

– Alltså det känns sinnessjukt. Jag har inga ord, jag fattar inte vad det är jag har i kroppen, säger den svenska rekordhållerskan.

73,31 är dessutom bara 14 centimeter under den svenska nomineringsgränsen till sommarens OS, däremot har Löfman varit inom SOK:s nomineringsspann två tävlingar i rad.

Hallerth över drömgränsen

Löfman var dock inte den enda svenskan som kastade långt i slägga i Halle. Rebecka Hallerth, 28, kom till tävlingen med ett personligt rekord på 69,58, men åker därifrån med något betydligt bättre.

Hallerth passerade drömgränsen 70 meter för första gången i karriären när hon slog till med 72,62. Något som gör henne till tvåa genom tiderna i Sverige.

Löfman tog hem tävlingen framför Hallerth. På tredje plats slutade en betydligt mer välmeriterad kastare. Anita Wlodarzcyk har elva internationella mästerskapsguld och är dessutom världsrekordhållare i grenen, men i dag fick hon se sig slagen av Löfman och Hallerth.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.