Thobias Montler redo för comeback efter skadan

Uppdaterad
Publicerad

En tävlingssugen Thobias Montler är redo för comeback efter några månaders skadefrånvaro. Vid sin sida finns tränaren Yannick Tregaro, en duo som gett varandra en nystart.

– Det var en period där det var ovisst, att känna nu att det närmar sig är kul, säger Montler till SVT Sport.

Efter en enastående säsongsinledning blev längdhopparen Thobias Montler skadad med uttänjda ledband i knät. Efter att inte ha tävlat sedan i början av juni gör han nu comeback i GP-tävlingen i Göteborg på fredag.

– Det gäller att släppa det, vi har ändå kört träning och kört på ganska tufft för att verkligen känna att jag är tillbaka. Jag hade aldrig gått ut på banan om det fanns en oro för att jag inte skulle klara av det, säger Montler till SVT Sport.

”Så ringde den här snubben”

Vid sin sida har Montler tränaren Yannick Tregaro. De har gett varandra en nystart efter att båda varit i en svacka.

– Det var några år när jag kände att jag var jättetrött på friidrott och kände att jag kanske skulle lägga ner med det. Då var det lite så, ”undrar om man någonsin kommer få någon som är lika bra som Christian Olsson, Kajsa Bergqvist eller Emma (Green)”. Men så ringde han, den där snubben här, säger Yannick Tregaro.

Målet för dem båda – att bli bäst i världen.

– Jag siktar alltid att stå högst upp på pallen, jag siktar inte på att stå som tvåa, säger Montler.

Se reportaget i spelaren ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.