Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Thobias Montler. Foto: Bildbyrån

Thobias Montler: ”Om man tittar tillbaka känns det inte så kul”

Uppdaterad
Publicerad

Längdhopparen Thobias Montler går in i friidrotts-VM under fredagen. En sak står klar för honom: Ta revansch från tidigare år.

– Nu i efterhand har det gett mig mer bensin, säger Thobias Montler.

Thobias Montler tog VM-silver inomhus i mars och har varit nära att ta medalj tidigare år. Nu är världsfemman sugen på revansch.

– Om man tittar tillbaka känns det inte så kul med det i bagaget med stolpe ut, då vill jag få in det i rätt sida av stolpen, säger Thobias Montler.

Friidrotts-VM

– Nu i efterhand har det gett mig mer bensin. Det är bara att blåsa på.

Skåningen känner sig redo för att börja tävla och förbereder sig precis som han brukar, med ett undantag.

– Inne på arenan har jag samma känsla. Det är snarare här i byn som jag kan gå runt och känner mig mer avslappnad, inte göra av med så mycket energi.

”Alla är nervösa”

Först är det ett kval som 26-åringen ska ta sig vidare ifrån.

– Ett kval är alltid ett kval, det är galet nervöst. Man märker att alla är lite mer nervösa än de är i finalen. Du har allt att förlora, du ska bara ta dig vidare från kvalet, säger han.

För att gå vidare i kvalet direkt behöver han hoppa 8,15.

– Man får köra på, men mer lite mer säkerhet kanske. Det är små marginaler som spelar stor roll, det är en marginalsport det här. Jag ska ta så många skalper jag kan.

På lördag natt den 16 juli kl. 03.00 (svensk tid) börjar han tävla i friidrotts-VM.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Friidrotts-VM

Mer i ämnet