Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Thobias Montlers plan för att lösa plankproblemen: ”Tänka så lite som möjligt”

Uppdaterad
Publicerad

I Monaco i onsdags hade Thobias Montler fem övertramp.

Nu väntar EM, där han hoppas på bättring.

Och för att lösa det har han en plan – som handlar om att tänka så lite som möjligt på det.

– Om jag står där på banan och tänker på det kommer det att bli kaos, säger han.

Det blev bara ett godkänt hopp för Thobias Montler i Monacos Diamond League.

Efter fem övertramp och ett 7,96-hopp blev det en femteplats för den svenske längdhopparen.

När EM nu inleds i München hoppas han få ordning på problemen med ansatsen, men för att få det försöker han att inte tänka på problemen.

– Egentligen försöker jag tänka så lite som möjligt på det, för om jag står där på banan och tänker på det kommer det att bli kaos. Jag har pratat med Yannick (Tregaro, tränaren) om det, och jag ska nog bara släppa det helt och springa som vanligt så får Yannick flytta mig det som krävs, säger han till SVT Sport.

Hoppas på bättre än VM-resultatet

VM blev ingen större framgång för Montler, där han blev elva efter att ha tagit sig till final först i det sista hoppet. Nu hoppas han på ett mer lyckat mästerskap.

– Just nu är det bara fokus på kvalet i morgon, där jag förhoppningsvis kan lösa det så tidigt som möjligt. Jag har inte gått ner mig från VM, utan siktar på medaljerna även här, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.