Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Armand Duplantis blev tvåa i Bryssel. Foto: SVT

Duplantis segersvit bruten – rev ut sig i Bryssel

Uppdaterad
Publicerad

Senast han förlorade var den 26 augusti 2021.

Sedan dess har Armand Duplantis vunnit 20 raka tävlingar – men i kväll åkte han på stryk i Bryssel efter att ha rivit ut sig redan på 5,91.

– Det var inte min bästa tävling, men så är det, säger Duplantis till SVT Sport.

Det var flera stavhoppare som fick tidiga problem i Diamond League-galan i Bryssel. Pål Haugen Lillefosse och Ben Broeders rev ut sig redan på 5,41 och flera deltagare hade stora problem med att ta sig över 5,61. Till och med Armand Duplantis hade en rivning på höjden men tog sig över med lätthet i det andra försöket.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Han stod därefter över 5,71 innan han enkelt svävade över 5,81, en höjd som flera av Duplantis konkurrenter inte klarade denna dag.

Till 5,91 hade svensken bara med sig Ernest John Obiena från Filippinerna och efter att båda rivit sina två första försök så klarade Ernest höjden i sitt tredje.

Pressen på Duplantis således – som rev. Och därmed förlorade han en tävling för första gången på över ett år. Senast det hände var den 26 augusti 2021 då han slutade fyra i Lausanne efter att ha rivit ut sig på 5,72.

– Det var inte min bästa tävling, men så är det. Jag vet inte ... jag kände mig lite tung i benen och jag hade inte så bra rytm i ansatsen i dag. Det var länge sedan jag hade en liknande tävling, men det händer, säger Duplantis som börjar bli sliten efter en lång säsong.

– Jag kunde hoppa mycket högre än vad jag gjorde, jag tävlade inte så bra i dag. Det kändes inte som att jag var i min bästa form direkt från start.

Börjar det kännas att det har varit en lång säsong?

– Det kan man säga, det har det varit. Men jag önskar att jag kunde hoppa lite bättre i dag. Jag har en tävling till i Zurich, finalen. Jag vill ”go out with a bang”. Jag ska försöka lägga det här bakom mig och bara blicka framåt.

KLIPP: Här river Duplantis på ingångshöjden

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Bildbyrån/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.