Förbundskapten Karin Torneklint kramar om Tilde Johansson Foto: TT Nyhetsbyrån

Torneklint om Johanssons skada: ”Hon känner sig okej”

Publicerad

En av svensk friidrotts största talanger, Tilde Johansson, skadade sig igår under längdhoppstävlingen Finnkampen. Johansson såg ut att grina illa när hon fick behandling av läkarteamet, men enligt förbundskapten Karin Torneklint har talangen hanterat skadan med lugn.
– Tilde är lugn och mår efter omständigheterna bra, vi får avvakta undersökning nästa vecka för att se hur allvarlig skadan är, säger Torneklint till SVT Sport.

Det var jobbiga scener igår för svensk friidrottspublik. Tilde Johansson var tvungen att avbryta sitt andra hopp i längdhoppstävlingen efter vad som såg ut som en skada på baksida lår. Johansson fick omgående behandling inne på arenan och såg ut att grina illa när hon blev lindad av läkarteamet.

Här skadar sig Tilde Johansson

Karin Torneklint menar att Tilde, skadan till trots, har hanterat situationen med lugn.

– Tilde är förhållandevis lugn och mår efter omständigheterna bra, säger Torneklint till SVT.

VM i slutet på september

Tilde Johansson är redan kvalificerad för VM i Doha i slutet av september men Karin Torneklint vill inte spekulera om Tildes eventuella närvaro i Doha efter skadan.

– Vi vet inte mer idag. Det går inte att säga något om hennes medverkan på VM innan hennes undersökningar nästa vecka. Vi får se om det är en bristning och i så fall hur allvarlig den är, säger Torneklint till SVT Sport.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer