Michel Tornéus väljer att avstå inne-VM efter att inte ha nått åtta meter vid SM. Foto: TT Nyhetsbyrån.

Tornéus hoppar över inomhus-VM

Uppdaterad
Publicerad

Han tog VM-brons i Sopot 2014, men längdhopparen Michel Tornéus kommer inte att försöka ta en medalj på 7,85 vid inomhus-VM i Portland 17-20 mars. Efter sitt SM-guld i Malmö ställer han in resten av inomhussäsongen.

– Jag hade behövt ett mycket bättre svar på tävlingen. Nu är det bättre att komma fräsch till tävlingarna i sommar, säger Hammarbyhopparen efter SM-guldet.

Han hade redan klarat kvalgränsen med sitt inne-EM-guld på 8,30 förra året.

När motståndet från skadade Andreas Otterling uteblev gick luften ur honom.

– Jag hade sett fram emot den duellen och är inte bra på att jaga resultat, säger Tornéus som hade hoppats på 8,15 och kände att han inte kunde tagga till.

Utomhusdebuten sker under försommaren

Nu blir det träning fram till säsongsdebuten utomhus som kommer att ske slutet av maj eller början av juni. Det stora målet är OS i Rio i augusti.

Hans sista hopp i Atleticum var det längsta med 7,85. Totalt hade Tornéus fem godkända hopp och serien 7,56-7,50-7,82-7,81-7,85.

SM-silvret tog Thobias Nilsson Montler, Malmö AI, på 7,73 meter och bronset gick till Johan Taléus, Eskilstuna, på 7,44 meter.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.