Kramer fick ett stort genombrott med EM-silvret i somras. Foto: Bildbyrån.

Tränaren: Kramer startar i Kontinentalcupen

Uppdaterad
Publicerad

800 m-stjärnan Andreas Kramer, som tog EM-silver för en månad sedan, fick halsont och missade Finnkampen i helgen och galan i Zagreb i tisdags. Men han siktar på att springa Kontinentalcupen i Ostrava på lördag.

– Tanken är att han ska springa, säger Kramers tränare Per Skoog till SVT Sport.

Kramer vaknade upp med halsont i fredags och strök Finnkampen i Tammerfors. Han åkte sedan till Zagreb efter att ha varit symptomfri sedan lördagen för att göra en attack mot sitt eget svenska rekord på 1.45,03.

– Vi tog ett ganska sent beslut om att inte springa i Zagreb. Han värmde upp men kände av lite i halsen så vi ställde in där, säger Skoog.

Sjukperioden kan ha påverkat Kramer som radat upp bra lopp under sommaren.

– Det är självklart lite svårt att säga var han står men han är så pass bra grundtränad. Innan SM (25-26 augusti) gjorde han kanske det bästa träningspasset jag sett honom i göra och det var efter EM-perioden så fram till dess höll sig formen bra.

Osannolikt med svenskt rekord

Kontinentalcupen är en tävling mellan Amerika, Europa, Afrika och Asien/Oceanien där varje kontinent deltar med två aktiva. 

På 800 m kommer Afrika med årets två snabbaste löpare Emmanuel Korir och Nijel Amos men utan hare finns det risk för att loppet blir taktiskt och långsamt.

– Andreas bör kunna springa hyfsat bra. Sannolikheten för ett svenskt rekord i ett sådant lopp av mästerskapskaraktär är dock inte så stor och inget vi räknar med.

Efter Ostrava avslutas säsongen och Kramer går in i en viloperiod. Nästa år väntar JEM för U22 i Gävle i mitten av juli och senior-VM i Doha i månadsskiftet september/oktober.

Den andre svensken som delar i Kontinentalcupen är diskuskastaren Daniel Ståhl.

Till tävlingens hemsida:

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.