Fransmannen Valentin Lavillenie har testat positivt för corona. Foto: Bildbyrån

Stavhoppare covidpositiv i Diamond League

Uppdaterad
Publicerad

Två av Armand Duplantis konkurrenter i kvällens stavhopp från Diamond League i Monaco har strukits från startlistan.

Anledningen är att Valentin Lavillenie testats positivt för corona. Landsmannen Thibaut Collet kommer inte heller till start efter att han kommit i kontakt med en smittad.

Kvällens stavhopp från Monaco blir två deltagare fattigare efter positiva coronatest. Valentin Lavillenie, lillebror till Renaud, är en av de drabbade och har redan bekräftat i sociala medier. Thibaut Collet är den andra och både stavhoppare har strukits från startlistan.

”Jag är för närvarande symptomfri. Tyvärr måste jag dra mig ur kvällens tävling”, skriver Valentin Lavillenie på sociala medier

Även fransmannen Hugo Hay, tävlande på 5 000 meter, har kommit i kontakt med en smittad och kommer inte till start.

Diamond League-tävlingen i Monaco är den första för i år och för första gången för säsongen kommer Armand Duplantis att testas mot riktigt starkt internationellt motstånd. Tävlingen kan ses i SVT 1 med start 20:00.

KLIPP: Duplantis inför Diamond League: ”Jag tror att tävlingen blir speciell” (13 augusti 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.