Foto: Bildbyrån

Usain Bolt: ”Då hade jag sprungit under 9,50”

Uppdaterad
Publicerad

Den jamaicanske legendaren Usain Bolt har världsrekordet på 100 meter på tiden 9,58 sekunder. Men om han hade haft dagens skor tror han att han hade sprungit ännu snabbare.

– Definitivt mycket snabbare. Under 9,50 helt klart. Utan tvekan, säger han till The Guardian.

Världsårsbästa på 100 meter i år är Trayvon Bromells 9,77. Det sprang amerikanen med nya så kallade ”superspikskor”, men trots det är det två tiondelar sämre än Usain Bolts världsrekord.

Bolt påstår sig inte vara orolig över att de nya skorna ska göra att någon slår hans rekord, men helt tillfreds är han ändå inte med utvecklingen.

– Men hur ska jag kunna säga emot om World Ahtletics (internationella förbundet) bestämmer att det är tillåtet? Jag kan inte göra något åt det. Regler är regler. Jag tror inte att jag kommer vara helt nöjd, men det är bara så det är, säger han.

Att han själv hade varit klart snabbare med dagens skor är han säker på.

– Vi har gissat och vi har pratat om det, men jag är inte säker på hur mycket snabbare. Men definitivt mycket snabbare. Under 9,50 helt klart. Utan tvekan.

KLIPP: Talangen slår Bolts rekord (1 juni)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.