Marcell Jacobs under OS i Tokyo. Foto: Bildbyrån

Världens snabbaste man till Stockholms Stadion

Uppdaterad
Publicerad

Marcell Jacobs, som vann dubbla OS-guld i Tokyo, kommer till Bauhausgalan.

Det meddelar arrangören i ett pressmeddelande.

– Jag ser fram emot att tävla, säger italienaren.

Den 30 juni är det dags för Bauhausgalan, som SVT sänder, på Stockholms Stadion och i dag blev det klart att Marcell Jacobs tävlar på galan.

Jacobs vann OS-guld på 100 meter i Tokyo förra sommaren och blev då förste europé sedan 1992 att vinna OS-guldet på distansen. I Tokyo förde han också Italien till guld på 4x100 meter.

– Jag har nöjet att berätta för alla att jag kommer tillbaka till Stockholm 30 juni för att ställa mig i startblocken. Det har varit en tuff tid de senaste veckorna men det är äntligen dags att se framåt och komma tillbaka till tävlingsbana. Jag ser fram emot att tävla, säger Jacobs i pressmeddelandet.

27-åringen tävlade även förra året på Stockholms Stadion då det blev seger på 100 meter.

I maj i år skulle han ha gjort sitt första utomhuslopp sedan OS. Men i stället för att springa i Continental Tour-galan i Nairobi fick italienaren tillbringa dagen på akuten efter svåra tarmproblem.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.