Foto: Bildbyrån

Världsårsbästa av Meijer: ”Skönt att få ett kvitto”

Uppdaterad
Publicerad

Stavhopparen Michaela Meijer satte personligt rekord utomhus i Mölndal i går.

Hon hoppade 4,72 meter – ett resultat som även är världsårsbästa. noterade nytt personligt rekord utomhus när hon hoppade 4,72 meter i Mölndal.

– Det känns stabilt, det känns som jag har höjt min lägstanivå lite grann, säger Michaela Meijer till SVT Sport.

Förra veckan hoppade Michaela Meijer 4,60 i Karlskrona. I går, i Mölndal, gick det bättre.

Hon noterade personligt rekord utomhus med 4,72.

– Det var skönt. Det känns stabilt, det känns som jag har höjt min lägstanivå lite grann. Nu när alla tävlingar har blivit inställda har jag tagit vara på det och gjort det bästa av situationen eftersom vi har haft lyxen att kunna träna på som vanligt, vår hall har varit öppen. Det har gett oss extra tid och det har gynnat oss. Jag har man haft mer tid att nöta på grejer och det verkar som att det har lönat sig, säger Michaela Meijer till SVT Sport.

Haft möjlighet att träna mycket

Vad har du jobbat mest med?

– Mycket fokus på små detaljer i hoppningen. Vi har jobbat med kortare ansats och då är det enklare att få till tekniken. Sen har vi nött på med det så att när vi har gått ut på full ansats så har det handlat om att behålla det vi har jobbat med.

– I vanliga fall kan vi inte vara kvar och jobba med den korta ansatsen under en lång tid, vi är tvungna att börja med längre ansats fortare för att tävlingar brukar dra igång. Men nu har vi inte haft några tävlingar och då har vi kunnat vara kvar på kort ansats och nöta, nöta och nöta. Skönt att få ett kvitto på att man är på rätt väg och det vi gör funkar.

4,72 meter är världsårsbästa. Det är elva centimeter högre än australiskan Nina Kennedys 4,61 från februari i år.

– Det är klart det är jättekul. Det var inte planen. Det är inte så många som har tävlat, så det är inte världens största prestation. Men det är klart jag tar det, haha.

Firade med åska, regn och kaffe

Firade du på något speciellt sätt?

– Nej, haha. Det blev inte riktigt det. Jag satt på balkongen och lyssnade på åskan och drack kaffe. Jag gillar åskan. Det var ösregn och åska, det var jättemysigt.

Nästa tävling är på Ullevi till helgen. Det blir fokus på stavhoppstouren i Sverige.

– Vi får se var vi landar. Det här året får bli så, säger Meijer.

Inomhus har Meijer hoppat 4,75. Hennes tidigare personliga rekord utomhus var 4,71 från 2017.

Angelica Bengtsson satte svenskt rekord på 4,80 i Doha, Qatar, förra året.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.