Luvo Manyonga utreds för dopningsbrott. Foto: TT

Världsmästaren avstängd för dopningsbrott

Uppdaterad
Publicerad

Längdhopparen Luvo Manyonga stängs tillfälligt av på grund av dopningsbrott. Sydafrikanen har missat flera dopningstester och ska nu utredas.

Luvo Manyonga har missat tre dopningstester inom ett år och nu stängs han av under utredning för brister i vistelserapporteringen, det meddelar Internationella friidrottsförbundets integritetsenhet, AIU.

Om 30-åringen fälls för dopningsbrott kan det innebära upp till två års avstängning, vilket skulle innebära att han missar OS i Tokyo i sommar.

Manyonga, som tagit sig tillbaka till friidrotten från ett drogmissbruk, har tidigare berättat att han inte tränat på ett år då han brutit med sin agent.

– Jag tränar inte och jag vet inte vilken väg jag ska ta framåt eftersom att jag gör allting själv och försöker jobba med mina problem, sade han i december enligt nyhetsbyrån AP.

Luvo Manyonga var tidigare avstängd under 18 månader efter att ha lämnat ett positivt drogtest. Han tävlade inte alls mellan 2012 och 2014 då han rehabiliterade sig.

Under OS i Rio 2016 tog Luvo Manyonga silver, året efter vann han VM-guld i London.

KLIPP: ”Här ligger jag och dopar mig”

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.