Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Jakob Ingebrigtsen har slagit ett nytt världsrekord på 2 000 meter. Foto: TV4 Play

Världsrekord av Jakob Ingebrigtsen på 2 000 meter

Uppdaterad
Publicerad

Norrmannen Jakob Ingebrigtsen fortsätter att imponera.

Under Diamond League-galan i Bryssel satte 22-åringen världsrekord på 2 000 meter med tiden 4.43.13.

– Det är helt vansinnigt det han gör. Det är ett klasslopp och de andra är inte i närheten av honom, utbrister NRK:s kommentator Jann Post.

Jakob Ingebrigtsen vann nyligen VM-guld på 5 000 meter.

Under fredagskvällen följde norrmannen upp sin starka höst med att sätta världsrekord på den något ovanliga distansen 2 000 meter.

22-åringen var helt överlägsen på Kung Baudouin-stadion där han sprang i mål på 4.43.13, fem sekunder före kenyanen Reynold K. Cheruiyo som blev tvåa.

Det tidigare välrdsrekordet hade marockanen Hicham El Guerrouj på 4.44.79, en tid Ingebrigtsen alltså slår med över en och en halv sekund.

– Det är helt vansinnigt det han gör. Det är ett klasslopp och de andra är inte i närheten av att kunna följa honom. Han tar det till en ny nivå, utbrister NRK:s kommentator Jann Post.

Ingebrigtsen, som vunnit alla Diamond League-lopp han sprungit den här säsongen, har tidigare sagt att han siktar på att slå ytterligare åtta världsrekord, bland annat på 5 000 meter.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.