Christian Coleman firar VM-silvret på 100 m från London i somras. Foto: TT

Världsrekord på 60 meter av amerikan

Uppdaterad
Publicerad

Den amerikanske sprintern Christian Coleman har slagit världsrekord på 60 meter då han sprang sträckan på 6,34 sekunder vid de amerikanska inomhusmästerskapen i Albuquerque i New Mexico, USA.

– Jag bara älskar den här sporten, säger han till NBCSN.

Det tidigare rekordet på 6,39 sekunder har amerikanen Maurice Greene haft sedan 1998. Nattens rekordtid är en jättesänkning av den förra tiden.

– Det känns rätt bra. Starten var bra och sedan bara sprang jag och kände mig så bra som man bara kan göra fram till målbandet. När det blev ett världsrekord var det en speciell känsla, säger Christian Coleman som var snabbast i världen på 100 meter förra året med 9,82 och fick med sig ett VM-silver från London.

Han kommer att leda det amerikanska laget vid inne-VM i Birmingham 2-4 mars.

– Jag älskar verkligen att tävla vid de stora tävlingarna när alla tittar.

Coleman har noterats för 6,37 tidigare den här säsongen men den tiden räknas inte offciellt eftersom elektroniska startblock kopplade till tidtagningen inte användes.

Sagnia av med världsårsbästat

Khaddia Sagnia blev av med sitt världsårsbästa i längdhopp på 6,85 från lördagen. Den olympiska mästaren Brittney Reese vann på 6,88 en längd hon noterade i två hopp. Det ger perspektiv på vilken nivå som Sagnia befinner sig på just nu. Reese kommer till inne-VM för att försöka ta sitt fjärde guld efter vinsterna 2010, 2012 och 2016.

Susanna Kallurs tio år gamla världsrekord på 60 m häck med 7,68 var under attack när Sharika Nelvis vann på nya amerikanska rekordet 7,70 och slog utomhusvärldsrekordhållaren på 100 m häck Kendra Harrison knappt, 7,72. Christina Manning var också med i tätstriden med 7,73 på tredje plats.

– Jag brydde mig inte om rekordet. Mitt mål var att vinna. Det var så jämnt att om vi sprang det igen skulle det kunna sluta helt annorlunda, skriver Nelvis på twitter.

Tweet

På tv-bilder är det svårt att med blotta ögat se hur tätstriden slutade.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.