Frisbee: Sporten där det sociala är nummer ett

Uppdaterad
Publicerad

För många deltagare här på SM-veckan är idrotten mer eller mindre på liv och död. Men det finns de sporterna där det social är lika viktig som sporten.

– Det är lite av frisbeens hjärta, säger tävlingsansvarig

Frisbee den lilla sporten som skiljer sig från många andra sporter, för här ligger fokus mer på det sociala än det sportslig.

– Det är lite av frisbeens hjärta. Det sociala är väldigt viktig. Det ska vara kul tillsammans, säger Peter Lundmark som är tävlingsansvarig under SM-veckan.

I den här sporten är dessutom varje deltagare sin egen domare och alla som deltar under SM måste även hjälpa till som funktionärer när de inte tävlar. Fredrik Celinder är i dag tävlings ledare samtidigt som han själv deltar.

– Ja, det är så det fungerar i den här lilla sporten. Det skulle aldrig fungera om inte alla är med och bidrar, säger Fredrik Celinder.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.