Perseus Karlström. Foto: Bildbyrån

Bra start av Perseus Karlström i världscupavslutningen

Uppdaterad
Publicerad

Perseus Karlströms fina form fortsätter. Under söndagen vann han den första deltävlingen i minitouren som avgör världscupen i gång.

”Fantastisk dag”, skriver Karlström på sin Facebooksida.

Perseus Karlström tog en bronsmedalj under VM i Doha för drygt två veckor sedan. I dag följde han upp medaljen med att knalla hem 20 km som inleder den minitour i Kina som avgör World Challenge, ungefär den totala världscupen.

Svensken vann på tiden 1.22,43, klart före tvåan Andres Chocho, Ecuador på 1.23,11.

Karlström ligger just nu tre poäng bakom VM-guldmedaljören från 20 kilometer, Toshikazu Yamanishi från Japan, som dock inte är med i minitoruen.

För att ta hem världscupen krävs det seger i den totala minitouren, som fortsätter med två sträckor till på 12 km vardera på måndag och tisdag, där den totala tiden avgör.

”Fantastisk dag!!! Jag tog en överlägsen seger. Hela mitt lag tog samtliga podiumplatser, vilket aldrig har hänt tidigare.” skriver han på sociala medier.

Vinner han totalcupen kammar han hem 245 000 kronor i prispengar, vilket är runt 50 000 mer än vad bronset i Doha gav.

Se känslosamma intervjun med Perseus Karlström efter VM-bronset (4 oktober):

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.