Perseus Karlström kan summera ett strålande 2019. Foto: Bildbyrån

Karlströms nya succé – vann världscupen

Uppdaterad
Publicerad

Perseus Karlström avslutade årets säsong på bästa sätt. Efter tredje raka segern i världscupens avslutande minitour i Kina tog svensken hem hela världscupen.

Perseus Karlström ordnade Sveriges första VM-medalj på herrsidan i gång under mästerskapet i Doha. Men Eskilstunagångaren var inte färdig med årets succésäsong där.

Efter att ha vunnit den sista etappen – Karlström vann även de inledande två – under världscupens avslutande minitour i Kina kan 29-åringen även titulera sig segrare av den totala världscupen, skriver förbundskapten Siv Karlström, som också är mamma till Perseus, i ett sms till TT.

”Fantastiskt”, skriver hon.

Perseus Karlström, som slutade åtta i totalen i fjol, låg på andra plats inför minitouren men tog sig förbi japanen Toshikazu Yamanishi, som inte deltog i Kina, upp i topp.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.