Jeongeun Lee6, till vänster, trivs med sin sydkoreanska landsmaninna Mi Jung Hur. Den sistnämnda missade dock cutten med ett slag. Foto: TT

61 slag tangerat majorrekord av sydkoreanska

Uppdaterad
Publicerad

Jeongeun Lee6 leder majorn Evian Championship med tre slag före Ariya Jutanugarn och Pajaree Anannrukarn efter två rundor. Sydkoreanskan gick runt dagens runda på 61 slag vilket är tangerat majorrekord. 

– Det var som om varje putt gick i, säger Jeongeun Lee6 enligt Reuters efter att ha gått på tio under par.

Hon tangerade sin sydkoreanska landsmaninnas Hyo Joo Kim notering på 61 slag från samma tävling 2014, också den i Evian-Les Bains, Frankrike.

LPGA-touren

– Det var helt otroligt, jag kände inte av några nerver och hastigheten på bollen var perfekt, säger Lee6 om dagens spel.

Rekord efter två rundor

127 slag efter två rundor är också rekord i en major. Den förra rekordnoteringen hade Gee Chun, också hon sydkoreanska, från just Evian 2016 med 129 slag.

Anledningen till att 25-åriga Lee6 har ett nummer i sitt namn är att hon är sjätte sydkoreanska spelare med det namnet.

Det är stor asiatisk dominans i toppen av leaderboarden. Svenskorna är borta från segerstriden innan helgens avslutande rundor. Anna Nordqvist och Madelene Sagström är bäst som delade 56:or. De är 15 slag efter täten på par.

Övriga missade cutten: 99) Pernilla Lindberg +4 och 115) Dani Holmqvist +7.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

LPGA-touren

Mer i ämnet