Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Ludvig Åberg fortsätter imponera – tar rygg i toppen

Uppdaterad
Publicerad

Ludvig Åbergs andra runda i PGA-touren i Silvis, Illinois, blev en riktig fullträff. 23-årige stjärnskottet gick på −7 och ligger nu delad femma på totalt −10.

Åberg avslutade rundan på 64 slag med sammanlagt åtta birdies.

Efter gårdagens första runda slutade rookiesensationen på en delad 23:e plats på 68 slag, tre under par. Åberg har nu klättrat hela 18 placeringar, ett slag efter en andraplats.

Åbergs flygande start på proffskarriären har redan uppmärksammats av Ryder Cup-kaptenen Luke Donald. Men Åberg själv menar att det inte är något han funderar över när han spelar.

– Inte direkt. Om du sade till mig för en månad sedan att jag skulle tas ut till Ryder Cup hade jag inte trott på det. Allt jag kan göra är att förbereda mig så bra jag kan inför varje tävling och försöka hålla mig till min plan. Om jag tas ut – jättebra. Om inte, så kommer jag vara ganska glad ändå, säger Åberg till PGA-tourens webbplats.

Blixt tappade

Amerikanen Cameron Young, som står noterad för −13 efter två rundor, är i ledning. Han gick likt Åberg den andra rundan på –7.

Första rundans skräll, svenskveteranen Jonas Blixt, 39, hade det tuffare i andra rundan som han gick på +2. Han halkade därmed ned 17 placeringar, med totalt –7.

Blixt var i ensam ledning efter första rundan på 62 slag, nio under par. Detta efter att ha bjudit på två eagles – en på det 14:e par 4-hålet efter att ha rullat i en över 13 meter lång putt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.