Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Ludvig Åberg efter tredje varvet: ”Fantastiskt kul att få vara i den här situationen” Foto: Maddie Meyer

Åberg med i täten trots tapp i slutet

Uppdaterad
Publicerad

Ludvig Åberg fortsätter att imponera i sin debut på Augusta. På det tredje varvet gick den svenska världsnian två under par och är fyra inför söndagens slutvarv – med segerkänning.

– Fantastiskt kul att få vara i den här situationen, säger Åberg till SVT Sport.

– Att vara här med tätkänning på Masters har jag ju drömt om sedan jag var liten, jag är taggad inför imorgon, säger Åberg.

För drygt 10 månader sedan var han fortfarande amatör. Nu är 24-årige Eslöv-sonen på väg att skriva historia. I sin första major-tävling är han i slagläge, bara tre slag efter Scottie Scheffler, i jakten på den åtråvärda gröna kavajen på The Masters.

The Masters

Åberg spelade med iskyla hela varvet. Raka långa utslag, fina inspel och vårdade puttar.

– Jag svingade bättre idag, slog slagen precis som jag ville och det var väldigt uppmuntrande att se och förhoppningsvis kan jag göra samma sak imorgon, säger Åberg.

Svensken slog egentligen bara en handfull slag som inte var perfekta.

Några av dem kom i slutet när han efter en fjärde birdie på 13 hålet var upp i delad ledning på sex under par. På det 14:e bestraffades han med en bogey efter ett lite långt inspel och på det 15:e blev det också bogey.

Trots missräkningarna på 14 och 15 höll han ihop spelet och kunde med tre par i rad skriva ned 70 slag i scorekortet, en av dagens bästa scorer på den blåsiga Augusta-banan.

Världsettan leder

Världsettan Scottie Scheffler hade en jojo-runda med både dubbelbogey och en eagle och efter en sen spurt kom han in på sju under par och leder tävlingen.

Åberg går ut i näst sist bollen på söndagen tillsammans med Max Homa. Upplagt för en riktig golfklassiker.

– Det kommer att vara svårt, man kommer få svåra parputtar emellanåt. Det gäller att vara okej med det och försöka göra det så bra jag kan imorgon, säger Åberg om den tuffa uppgiften.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

The Masters

Mer i ämnet