Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Ludvig Åberg ligger tvåa i AT&T på PGA-touren i Kalifornien inför den avslutande rundan Foto: TT

Åberg slutade tvåa – sista rundan ställdes in

Uppdaterad
Publicerad

Sista rundan i PGA-tourtävlingen ställdes in.

Då blev Ludvig Åberg tvåa.

– Det är surrealistiskt, säger vinnaren Wyndham Clark.

PGA-tourtävlingen på Pebble Beach i Kalifornien reducerades från 72 till 54 hål efter att regn och hårda vindar tvingat arrangören att ställa in den sista rundan.

Amerikanen Wyndham Clark, som låg ett slag före Ludvig Åberg inför den tänkta fjärderundan, utropades därför till vinnare.

– Det är kanske inte så här man drömmer om att vinna. Med det sagt så var det många av oss som redan i går hade en känsla av att det kanske var vår sista runda, säger Wyndham Clark efter beskedet att tävlingen är över.

Under lördagen satte Clark banrekord när han gick runt den ikoniska banan på 60 slag. När han promenerade upp mot sista green på lördagen kände han sig på ett sätt redan som en vinnare.

– Alla firade och grattade mig. Jag sade till och med till mig själv att ”det känns som att jag precis vann tävlingen”, trots att vi hade en runda till att spela. Och sedan vaknar man upp i dag av att de ställer in spelet, säger Clark.

Ludvig Åberg gick därmed miste om att ta sin andra seger på PGA-touren, och en segercheck på runt 38 miljoner kronor. Helt lottlös blev han ändå inte. Tvåan får 23 miljoner kronor för sin insats.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.