Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se Åbergs perfekta avslutning – säkrade sin första PGA-tourseger Foto: Discovery+

Åbergs jätteklättring på världsrankingen efter första PGA-segern: ”Finns inga gränser”

Uppdaterad
Publicerad

Ludvig Åberg lyfter på världsrankingen.

Nu är 24-årige golfsensationen 32:a i världen i den uppdaterade världsrankingen där han lyfter 21 placeringar.

Nu hyllas han av flera stora profiler i golfvärlden.

”Det finns inga gränser”, skriver Europas Ryder Cup-kapten Luke Donald på X.

Ludvig Åbergs 2023 har varit väldigt händelserik. 24-åringen från Eslöv började året rankad 3073. Ett knappt år senare har han tagit golfvärlden med storm. Han har hunnit med att vinna en Europatour-tävling i Schweiz i september, Ryder Cup i oktober, och i söndags säkrade han sin första titel på PGA-touren.

Den svenske golfstjärnan vann RSM Classic efter en jämn uppgörelse med kanadensaren Mackenzie Hughes – där svensken slog flera PGA-tourrekord med sitt imponerade spel.

122 slag på de två sista rundorna är lägst någonsin i sammanhanget och segerresultatet, 253 slag, är ett tangerat rekord på PGA-touren.

Får spela ”The Masters”

I och med segern klättrar Åberg 21 placeringar upp till 32:a i världen. Det innebär att han kommer få spela på tävlingen ”The Masters” på Augusta National i vår, hans första majorstart i karriären.

Nu hyllas han av just Hughes.

– Han (Åberg) har hela paketet. Har ett bra uppträdande och blir inte för uppåt eller nedåt. Jag är säker på att vi kommer se mycket av honom under de närmaste åren, säger Hughes till PGA-touren.

Europas Ryder Cup-kapten Luke Donald öser också beröm över svensken.

”Alla som har varit uppmärksamma har kunnat se Ludvigs obegränsade potential. Han visade det i Crans och nu igen genom att dominera i Sea Island den här veckan”, skriver Luke Donald.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Åbergs tränare om perfekta putten Foto: Discovery+

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.