Alex Norén. Foto: TT

Alex Norén tappade i New Jersey

Uppdaterad
Publicerad

Alex Norén hade ett gyllene tillfälle att blanda sig i den absoluta täten i PGA-slutspelets första tävling i Jersey City i USA. Men efter att ha haft svårt att sätta sina birdiechanser halkade svensken från femte till delad 17:e plats efter den tredje dagen.

Första birdien kom först på hål 13 och följdes i rask takt av ytterligare tre. Tyvärr bjöd ronden även på tre bogeys och Norén gick runt ett slag under par och har sammanlagt –10.

Tävlingen i Jersey City är den första i årets Fedex Cup, PGA-tourens slutspel där en vinnare koras om tre veckor. För att Norén ska vara en av de 70 som får spela vidare i BMW Championships i Maryland nästa vecka – och fortsätta få tävla om prispengarna på över 500 miljoner kronor – bör han antagligen hamna topp-19 i helgen.

Australiern Cameron Smith, som gjorde hela elva birdies på lördagen, delar ledningen med den spanske världsettan Jon Rahm. De har båda –16.

Ingen av spelarna kommer dock att pegga upp på söndagen. Ovädret Henri hotar norra New Jersey och slutrundan är uppskjuten till måndagen.

KLIPP: Alex Norén fyra i Detroit (5 juli)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.