Foto: TT Nyhetsbyrån

Alexander Björks succé – första segern på Europatouren

Uppdaterad
Publicerad

Alexander Björk har stigit som en komet på den europeiska golfhimlen och efter en superb avslutande runda säkrade han på söndagen sin första seger på Europatouren.

– Det känns fantastiskt bra. Det är mest glädje. Det var kanske till och med den bästa rundan i livet om man ser till både situationen och spelet, säger han till SVT Sport.

Inför sista rundan i Peking var Björk ett slag bakom spanjoren Adrian Otaegui och Matt Wallace, men då slog han till med 65 slag och sju birdies.

Han vann på 18 under par, ett slag före Otaegui.

– Det här är jätteskönt inför framtiden. Redan inför förra säsongen var målet att vinna en tävling, så det var skönt att segern äntligen kom nu. Det kommer att göra saker enklare inför framtiden.

Björk visade redan förra veckan att något stort var på gång. Då blev han trea i Marocko och innan den här veckans tävling var det hans bästa resultat i år.

– Jag kände ju att jag var i form. Men det är en ny vecka, så man vet ändå aldrig. En av de delar jag är mest nöjd med är att jag lyckades hålla ihop spelet så bra och fokusera på mitt eget spel, säger svensken.

Tredjeplatsen delades mellan Wallace, Jorge Campillo och Jordan Smith. Näst bästa svensk var Joakim Lagergren på en 37:e plats.

Segern var den 108:e en svensk har tagit på Europatouren.

Twitter

De 108 svenska segrarnas fördelning

11 segrar: Robert Karlsson, Henrik Stenson

9 segrar: Alex Norén

6 segrar: Anders Forsbrand, Niclas Fasth, Per-Ulrik Johansson, Peter Hanson

5 segrar: Jarmo Sandelin

4 segrar: Jesper Parnevik, Mathias Grönberg.

3 segrar: Ove Sellberg, Mats Lanner, Pierre Fulke, Fredrik Jacobson, Joakim Haeggman, Johan Edfors, Peter Hedblom, Mikael Lundberg

2 segrar: Patrik Sjöland, Richard S Johnson, Michael Jonzon

1 seger: Carl Pettersson, Adam Mednick, Christopher Hanell, Joakim Bäckström, Christian Nilsson,

Oskar Henningsson, Fredrik Andersson Hed, Rikard Karlberg, Kristoffer Broberg, Alexander Björk.

Källa: Svenska Golfförbundet

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.