Tadd Fujikawa kommer ut i ett inlägg på Instagram. Foto: Arkivbild: Bildbyrån

Amerikansk golfare kommer ut som homosexuell

Publicerad

Den tidigare stortalangen Tadd Fujikawa är den förste professionella herr-golfspelare att komma ut som homosexuell.
”Andras berättelser har hjälpt mig i mina mörkaste stunder”, skriver han på Instagram.

Den amerikanske golfaren Tadd Fujikawa har kommit ut som homosexuell. I ett inlägg på Instagram skriver 27-åringen att han kämpat i åratal för att dölja sin läggning, men att han nu kommit fram till att berätta.

”Jag är homosexuell. Många av er kanske redan kände till det. Jag förväntar mig inte att alla förstår eller accepterar mig, men var snäll att inte kasta era åsikter på mig eller HBTQ-communityn”, skriver i sociala medier.

Fujikawa skriver vidare att han hoppas kunna inspirera fler att ta samma steg.

”Jag trodde inte att jag skulle behöva komma ut, jag tänkte att det inte spelar någon roll. Men jag kommer ihåg hur mycket andras berättelser hjälpt mig i mina mörkaste stunder. Jag var alltid rädd för vad andra skulle tänka och säga. Jag har kämpat med min mentala hälsa i många år på grund av det.”

Foto: Skärmdump.

Fujikawa är den första professionella herr-golfspelaren att komma ut som homosexuell, enligt CBS Sports. 2006 blev han den yngste spelaren att delta US Open och slutade på tjugonde plats på PGA-touren i Hawaii 2007. I dag är Fujikawa huvudsakligen verksam i Kanada.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer