Annika Sörenstam ratas som frontnamn för Scandinavian Mixed. Foto: Anders Wiklund/TT

Annika Sörenstam ratas från Scandinavian Mixed: ”Ville vara med”

Uppdaterad
Publicerad

Annika Sörenstam har varit ansiktet utåt för den svenska tävlingen Scandinavian Mixed.

Nu byts hon ut.

– Jag ville vara med, säger hon till Expressen.

Årets Scandinavian Mixed avgörs på Vasatorps Golfklubb utanför Helsingborg 6-9 juni. När tävlingen avgjordes för första gången 2021 på Vallda utanför Kungsbacka var Sörenstam och Henrik Stenson värdar för tävlingen. Efter att Stenson hoppade på den saudifinansierade LIV-touren har Sörenstam stått kvar som ensam frontfigur.

Men nu är det slut med det.

– Den ska fortsätta men jag ska inte vara med. Det är synd. Jag ville vara med men de bestämde att det inte passar längre av med nån anledning, så jag vet inte, säger Sörenstam till Expressen.

”Hörde inte hemma någonstans”

För Expressen berättar arrangören DP World Tour att man efter tre år med värdar nu ska gå vidare med fokus på dagens aktiva golfare – och på turneringens hållbarhetsinitiativ.

– Mitt kontrakt gick ut. Det är ju rätt så mycket en DP World-tävling (herrar) och att då ha en tjej som representant gjorde att de tyckte att de kanske inte visste vem de skulle lägga in som värd. Då hoppade de av den typen av marknadsföring och ska bara köra på spelarna. Så då hörde inte jag hemma någonstans, säger Sörenstam och tillägger:

– Men jag ville vara med. Det kan jag säga.

Programmet för sommaren bli nu inriktat på OS i Paris, där Sörenstam är ordförande för det internationella golfförbundet och den europeiska upplagan av Annika Invitational som ska spelas på Isabergs GK utanför Gnosjö i Småland.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.