Ryo Ishikawa på Europatouren i Australien Foto: TT Nyhetsbyrån

Anton Karlsson övertygar i Australien

Uppdaterad
Publicerad

Det har varit en minst sagt trög start på året för våra svenska golfare men i Australien och i Kalifornien har i alla fall Anton Karlsson och Jonas Blixt inlett bra den här veckan. Karlsson är delad nia på Europatouren i Geelong, Australien, och Jonas Blixt är tre slag efter täten efter första varvet i Pebble Beach.

Anton Karlsson spelade till sig tourkortet i höstas efter att  till 2017 tappat kortet. Nu i sin tredje tävlingen sedan återkomsten har spelet börjat lossna för 25-åringen från Knivsta. Karlsson noterades för fyra birdies och en bogey på andra varvet  och är på tio under par fyra slag efter hemmaduon Scrivener och Flanagan.

Jonas Blixt gick fyra under par på första varvet i Pebble Beach Pro Am på PGA-touren och är tre slag efter ledande duon Brian Gay och Scott Langley. David Lingmerth hade däremot en riktigt tung förstarunda, tre över par och i botten av startfältet.

Holmqvist bra med

I damernas LPGA-tävling, som avgörs på samma bana som Europatourtävlingen för herrar i Australien,  spelar Dani Holmqvist riktigt bra. Svenskan är delad tolva och är fem under par efter två varv. Holmqvist är ändå hela åtta slag efter ledande Kim Kaufman.

Linnea Ström är fyra under par.

Majorvinnaren Pernilla Lindberg missade kvalgränsen efter två sämre varv, 74 och 75 slag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.