Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se när Wyndham Clark sätter nytt banrekord på Pebble Beach i spelaren ovan. Foto: Discovery+

Banrekord med två slag på Pebble Beach av Wyndham Clark: ”Känns overkligt”

Uppdaterad
Publicerad

Wyndham Clark spelade karriärens bästa runda när han satte banrekord på mytomspunna Pebble Beach i Kalifornien. Amerikanen gick runt på 60 slag.

– Vi försökte spela aggressivt, få till bra slag, och se vad det kunde leda till men 60 är ganska fantastiskt. Om jag ska vara helt ärlig såg jag inte leaderboarden förrän det sista hålet, säger Clark, som vann US Open förra året, i Eurosports sändning.

Under mobilintervjun viskade kommentatorerna för att inte störa spelarna medan Ludvig Åberg visades i bild. Han var den som närmast jagade Clark, som tog ledningen med – 17 när han kom till klubbhuset och poserade med resultattavlan i tävlingen ”AT&T Pebble Beach Pro-Am”. Han gick ut som 23:a på tredje rundan.

Åberg fick avsluta den över fem timmar långa rundan i regn, ett oväder som hotar den fjärde dagen på söndagen och det pratas om att behöva använda måndagen som reservdag. Svensken satte en birdieputt från fyra decimeter på det sista hålet för 67 slag och har – 16 och ett slag fram till Clark.

”Det känns overkligt”

– Jag hade aldrig kunnat föreställa mig det här och det känns overkligt men jag hamnade i zonen och fokuserade bara på golfen. Det var så häftigt och jag älskar den här platsen, har alltid älskat den, säger Clark som hade två eagles de sex första hålen där puttern var glödhet.

Innan Clarks insats delade fyra spelare på rekordet 62 slag. Vid det sista hålet, där hundratals åskådare flockades med mobilerna i högsta hugg, puttade Clark för en eagle från 7-8 meter för att nå magiska 59 slag. Han missade med en dryg decimeter men satte en stensäker birdie.

Banan kostar 6 300 kronor att spela

– Vid den putten blev jag nervös för första gången på länge och visst hade det varit kul att få med sig en 59:a men jag är ändå glad över att knacka i en birdie för 60 slag, säger Clark.

Även på hål 16 och 17 hade Clark puttar som stannade precis vid hålkanten och bollen stirrade ner mot en ännu lägre score än de – 12 som dagens runda gav.

Om man skulle bli sugen på att spela på banan och högst överraskande få tag på en ledig plats kostar en runda 6 300 kronor.

Pebble Beach invigdes 1919.

KLIPP: Ludvig Åbergs puttuppvisning från den andra dagen

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se Ludvig Åbergs puttuppvisning i spelaren ovan. Foto: PGA-touren

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.