Foto: Bildbyrån

Bogeyfri Norén delad trea i Turkiet

Uppdaterad
Publicerad

Alex Norén har fått en utsökt start på veckans Europatourtävling i turkiska Antalya. Sex birdies och tolv par innebar 66 slag på den soldränkta första rundan, vilket gör att Norén ligger delad trea och är ett slag från ledningen.

En framgång skulle vara välkommen för Norén, som inte har haft ett särskilt roligt golfår. 37-åringen ligger 65:a i Europatourens Race to Dubai och behöver avancera för att få spela finaltävlingen i Dubai om två veckor.

I takt med att framgångarna har uteblivit har stockholmaren också rasat från 19:e till 60:e plats på världsrankningen, men han behöver ta sig tillbaka till topp 50 för att bland annat vara garanterad spel i samtliga majors nästa år.

Marcus Kinhult gick första rundan i Turkiet på två slag under par, medan Sebastian Söderberg gick på par och Joakim Lagergren ett över. Leder gör engelsmannen Tom Lewis och österrikaren Mattias Schwab, båda sju under par.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.