Sebastian Söderberg het i Abu Dhabi Foto: TT Nyhetsbyrån

Söderberg och Lagergren hade birdiefest på Europatouren

Uppdaterad
Publicerad

Det började illa första dagen, i går för svenskarna i Europatour-tävlingen, i Abu Dhabi. 75 slag för både Sebastian söderberg och Joakim Lagergren. I dag vände de på steken med rena rama birdiefesten. Söderberg gjorde 10 stycken och Lagergren sju på andra varvet.

– Golf är lustigt ibland, säger Söderberg till Viaplay.

Söderberg, som vann sin första Europatourtävling i fjol, fick verkligen till spelet i dag Abu Dhabi GC. Svensken svarade för sju birdies och två par på första nio hålen och 29 slag!

– Jag kom ut i morse, det var helt vindstilla och jag missade inte ett slag i början. Sex av mina åtta första birdieputtar var inom 2,5 meter – det kändes sjukt lätt, säger 29-åringen till Viaplay.

Ytterligare tre birdies på sista nio men en olycklig dubbel gjorde  att slutscoren blev åtta under par, 64 slag, på fredagen. Dagens näst bästa resultat. Ledaren Francesco Laporta, italien, hade 63 slag och leder tävlingen på tio under par.

Söderberg är delade 18:e på fem under par inför helgen. Ett slag efter är Joakim Lagergren. Han hade också 75 slag igår men hittade spelet idag med sju birdies och ingen bogey.

Sveriges kanske största framtidshopp, Marcus Kinhult, kom aldrig till start i Abu Dhabi.  23-åringen insjuknade med feber i början av veckan och tvingades hoppa av tävlingen i sista stund.

– Jag tänkte att det fanns en chans, värmde upp och slog några bollar. Men det hade inte varit rättvist att gå ut som jag kände mig då, säger Kinhult till Viaplay.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.