Dani Holmqvist är delad trea efter första rundan av majorn PGA-mästerskapen. Foto: R&A

Dani Holmqvist med i toppstriden i PGA-mästerskapen

Uppdaterad
Publicerad

Dani Holmqvist har fått en drömstart på PGA-mästerskapen. Svenskan ligger delad trea efter första dagens spel.

33-åringen spelade stabilt och efter 18 hål hade hon 69 slag, tre under par, på Atlanta Athletic Club i Georgia.

– Jag älskar hur de sätter upp banorna på en major. Det är tuffare, det är roligare, det är något med atmosfären som gör veckan fantastisk. Drömmen är att spela riktigt bra i en tävling som den här, säger Holmqvist enligt Svensk Golf.

OS-jagande Anna Nordqvist och Madelene Sagström har också inlett majortävlingen bra. Sagstöm var enda bogeyfria svenskan under dagen och är ett slag bakom Holmqvist på en tiondeplats.

Stabilt av OS-jagande Nordqvist

Ytterligare ett slag efter, på 69 slag, ligger Anna Nordqvist. Massor av rankningspoäng står på spel under tävlingen som också är den sista möjligheten att kvalificera sig för OS i Tokyo.

Linnea Ström, som är närmaste utmanare till en OS-plats, har dock inte fått till det. Hennes fem över par innebär att 24-åringen är långt från att få spela alla fyra rundor.

Pernilla Lindberg (+3) ligger efter torsdagen precis på fel sida gränsen för den så kallade cutten och måste också spela upp sig för fortsatt spel efter midsommaraftonen. Caroline Hedwall hade en helt misslyckad dag och gick runt på 80 slag, +8.

Efter de första 18 hålen leder amerikanskan Lizette Salas på -5, ett slag före engelska Charley Hull och två före bland andra Dani Holmqvist.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.