Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Danielle Kang är tvåa – se klippet när hon puttar in en birdie. Foto: Ashley Landis

Danielle Kang tvåa efter första rundan i Las Vegas: ”Vet inte vad jag har för slag”

Uppdaterad
Publicerad

Danielle Kang är delad tvåa efter den första rundan av stortävlingen i Las Vegas utan att veta om det.

– Ibland vet jag inte ens vad jag har för slag, säger Kang som var mer intresserad av att gulla med hunden än att prata resultat.

Sydkoreanskan Sei Young Kim leder efter den första dagen med 66 slag. Ett slag bakom ligger Las Vegas-borna Danielle Kang och Rose Zhang som utnyttjade tillfället att sova i sina egna sängar.

Kang var mer intresserad av att prata med sin tränare som gick runt med hennes hund under rundan och att tänka på vad hon skulle äta till middag än själva tävlingen.

– Ibland vet jag inte ens vad jag har för slag torsdag, fredag och lördag. Det brukar jag vara medveten om på söndagen. Allt jag kan göra är att stanna i nuet och spela mitt spel och utföra slagen precis som jag brukar göra, säger 31-åriga Kang, som vunnit en major, till LPGA.

– Varje slag och hål betyder inte lika mycket längre. Vem bryr sig egentligen? säger Kang som ville hem och gå ut med sin hund.

Korda jagar fjärde raka segern

Världsettan Nelly Korda fick en tuff start med 73 slag. Hon jagar sin fjärde raka seger på LPGA-touren, vilket ingen lyckats med sedan Lorena Ochoa gjorde det 2008.

Anna Nordqvist är delad fyra efter den första rundan, tre slag efter täten som bästa svenska.

Det är ett annorlunda format, som eventuellt kan ställa till det för Kang, med spel över fem dagar för de som lyckas bäst. Det gäller att vara bland de åtta bästa efter tre rundor för att få spela slutspelet över helgen där det är matchspel som gäller.

Den totala prissumman är drygt 21 miljoner kronor.

Så spelas LPGA-tävlingen i Las Vegas:

Onsdag och torsdag: Vanligt spel då man går 18 hål. De 65 bästa går vidare till fredagens spel (96 spelare kom till start)

Fredag: Vanlig runda över 18 hål. De åtta bästa spelarna går vidare till slutspel.

Lördag: Kvartsfinal och semifinal med matchspel.

Söndag: Final mellan två spelare i ett matchspel.

Svenskorna, par 72:

4) Anna Nordqvist, 69 slag

9) Linn Grant, 71

28) Maja Stark, 73

72) Madelene Sagström, 77

88) Pernilla Lindberg, 80

88) Linnea Ström, 80

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.