Maria Fassi, som blev tvåa i ANWA, kommer inte få komma tillbaks till Augusta som proffs. Foto: TT Nyhetsbyrån

Det blir inget framtida kvinnligt Masters

Uppdaterad
Publicerad

Den som hade hoppats att succén med amatörtävlingen Augusta National Womens Amateur skulle öppna dörren för ett framtida mästerskap på Augusta för kvinnliga proffsspelare kan sluta hoppas nu.

– Vårt fokus vad gällande våra ansträngningar att främja spelet har alltid varit på amatörgolf, säger Augusta Nationals ordförande Fred Ridley.

I dag på en pressträff inför stundande Masters var ordförande Fred Ridley ganska tydlig. Augustas fokus är på att främja amatörgolfen.

– Augusta National grundades av den allra bästa amatören Bobby Jones. Hittills har alla våra satsningar på framtiden fokuserats på amatörgolf och amatörgolfare. Vi valde att genomföra en amatörturnering för tjejer av samma skäl. Jag tror att det som hänt kommer att bidra och vara fördelaktigt för professionell golf och för LPGA, sa Ridley, enligt The Guardian, när han fick frågan om ett framtida kvinnligt Masters är aktuellt.

– LPGA är den starkaste kvinnliga idrottsorganisationen i världen. De har nu en grupp kvinnor som befann sig i strålkastarljuset under tre timmar i lördags och som kommer att ansluta sig till LPGA Tour efter collegespel. Jag tror att de kommer att bli väl mottagna där, konstaterar Ridley

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

The Masters

Mer i ämnet