Niklas Lemke har något bra i sikte på Mallorca. Foto: Bildbyrån

Doldisen Niklas Lemke tvåa på Mallorca efter bogeyfri runda

Uppdaterad
Publicerad

37-årige Niklas Lemke har fått en kanonstart på Mallorca Open. Den svenske doldisen är delad tvåa efter att ha gått runt den första rundan på 63 slag. Nu jagar han sin första seger på Europatouren.

– Att vara bogeyfri är alltid trevligt, säger Lemke.

Det man ska komma ihåg är att det är en par 70-bana och resultatet är -7. På det andra hålet gjorde han dagens bästa slag och noterades för en eagle, tre slag på par 5-hålet.

– Att vara bogeyfri är alltid trevligt. Det är en ganska enkel bana men det är som sagt alltid trevligt att vara bogeyfri. Det kändes väldigt bra. Jag hade ett fruktansvärt dåligt utslag på första tee men lyckades göra par och efter det var det väldigt stabilt. Det var en sådan där dag då allt var under kontroll, säger Lemke i en video på Europatourens hemsida.

Tre tredjeplatser som bäst i karriären

Lemke avslutade starkt med två birdies på de två sista hålen.

– Jag hade två riktigt bra puttar på 17:e och 18:e, det var riktigt lurigt, och jag hade en bra känsla. Det var skönt att avsluta med birdies, säger Lemke som är ett slag efter ledande dansken Jeff Winther.

Lemke har spelat på Europatouren sedan 2001. Han har deltagit i 97 tävlingar och har två tredjeplatser som bäst i karriären. 2015-2016  var han expert hos SVT och jobbade bland annat med sändningar från Scandinavian Masters och The Masters för SVT:s räkning.

MER GOLF: Nyblivna proffset Maja Stark siktar på LPGA (20 oktober 2021)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.