Henrik Norlander testar svingen. Foto: TT Nyhetsbyrån

Efter fina formen – Norlander hoppas kunna utmana i Ohio

Uppdaterad
Publicerad

Henrik Norlander är plats i Ohio för att för andra veckan i rad spela PGA-golf på välrenommerade Muirfield village.

Efter coronauppehållet har stockholmaren presterat fin golf och hoppas nu kunna uppmana om topplaceringar.

– Innan har jag inte trott att jag är tillräckligt bra. Nu vet jag att jag är det, säger Norlander till SVT Sport.

Efter tre missade kvalgränser har Henrik Norlander upplevt en riktig formmässig uppsving. Delad tolva i Detroit och sen, förra veckan, delad 31:a utan att spelet riktigt fungerade.

– Förra veckan spelade jag inte ens speciellt bra och blev ändå delad 31:a. Jag har förstått att jag inte behöver spela perfekt för att ta placeringar på PGA-touren. Det har varit ett problem förut för mig, att jag har försökt spela för perfekt, säger Norlander till SVT Sport.

Vältajmad coronapaus

Det har gått sju år sedan Henrik Norlander gjorde debut på PGA-touren. Mycket har hänt sedan dess. Bästa placeringen kom i november på Sea Island i Georgia när 33-åringen kom delad femma.

Coronauppehållet innebar en välbehövlig paus för Norlander som stod för sin sämsta runda för året, 81 slag, precis innan pandemipausen. Spelstoppet gav också möjligheten Henrik Norlander att fokusera mer tid med familjen som precis under våren välkomnade första barnet.

– Det var perfekt tajming, om det någonsin kan vara det, med coronapaus. Kunna vara hemma med första barnet och fru. Det är intressant det där när man får barn, golfen blir ju inte alls lika viktig. Jag tränar och vill fortfarande lika mycket men när det inte går bra är det inte lika jobbigt, säger förstagångsfadern till SVT Sport.

Uppmärksammad Tiger-comeback

Andra veckan på Muirfield Village innebär också en uppmärksammad comeback. För första gången sedan februari är Tiger Woods en del av startfältet. Tillbaka på en av favoritbanorna, Muirfield, där Woods vunnit inte mindre än fem gånger. För Tiger Woods som är vanligtvis har det största publikföljet blir det en annorlunda upplevelse med publikfri golf.

– Tiger kan ju ha upp emot fem-sex tusen som följer med bara under uppvärmningsvarven. För oss lite mer okända så innebär ju inte publikförbudet någon jättestor skillnad. Men för sådana spelare som Rory (McIlroy) och Tiger så tror jag absolut det kan påverka. De tar nog energi från publiken på ett annat sätt, säger Henrik Norlander.

ARKIV: Proffsgolfen drar i gång igen – i Katrineholm (1 juli 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.