Linn Grant, till vänster, och Catrin Nilsmark. Foto: Bildbyrån/TT

Nilsmark om Grants succé: ”En potentiellt blivande världsetta”

Uppdaterad
Publicerad

Linn Grant blev i går första kvinna att vinna på herrarnas Europatour.

En av dem som imponeras av 22-åringen är Catrin Nilsmark.

– Jag ser en potentiellt blivande världsetta, säger före detta golfproffset till SVT Sport.

I överlägsen stil tog Linn Grant hem Scandinavian Mixed i Halmstad och blev första kvinna att vinna en Europatourtävling för både damer och herrar. 22-åringen var hela nio slag före Henrik Stenson och Marc Warren som delade på andraplatsen.

– Det är nästan lite ofattbart, det hon gjorde. På det sättet att sätta ihop fyra rundor så otroligt bra i rad, framför hemmapublik. Det är inte många som har klarat det. Visst det finns några exempel historiskt, självklart. Men det här är bland de största golfbedrifterna jag har sett i hela min karriär, säger Catrin Nilsmark, före detta professionell golfspelare, till SVT Sport.

Nilsmark, som vann en major 1999, såg nästan hela tävlingen från Halmstad.

”Kommit väldigt långt i sin utveckling”

– När man tittade på henne tänkte man ”hon är i form, hon bara spelar, hon har inga nerver”. Men det var ju långt ifrån så enligt intervjuer. Och det mest imponerande är att vara så nervös och kunna hantera nerverna under de omständigheterna. Det var hemma, det var stor bevakning och en massiv publiksiffra, säger Nilsmark och fortsätter:

– Det talar för extremt bra fokus och mental styrka. Att vara så nervös och ändå kunna gå ut och göra jobbet, så har man kommit väldigt långt i sin utveckling.

Vad tror du om hennes framtid?

– Vår egen Annika (Sörenstam reds.) har ju satt upp en hel del utmaningar för henne så att ja, varför inte komma så långt som Annika om vi säger majorsegrar och allt vad det är. Jag ser en världsstjärna helt enkelt. En potentiellt blivande världsetta.

Linn Grant överlägsen – tog historisk seger:

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Linn Grant. Foto: Bildbyrån

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.