Julia Engtrstöm puttade hem segern i Frankrike Foto: LET

Engström tog hem sin andra seger

Uppdaterad
Publicerad

Julia Engström, som igår spelade upp sig i ledning på Europatouren i Frankrike med bland annat en hole in one, spelade sämre idag men lyckades ändå behålla ledningen hela vägen och vann sin andra seger på Europatouren.

Engström inledde tredje varvet riktigt bra med två birdies på de tre första hålen och var ett tag i en femslagsledning. Men sista nio kom misstagen med tre bogeys. Engströms ledning krympte betänkligt men trots en avslutande bogey på det 54:e hålet (Tävlingen spades över tre dagar) kunde Engström hålla argentinskan Magdalena Simmermacher och fransyskan Celine Herbin bakom sig. 

– Jag spelade första nio hålen mycket bra hela veckan. Jag har däremot kämpat lite med min bollträff och har haft lite dåliga studsar på sista nio. Det var tufft men jag försökte att inte titta på ledartavlan, säger Engström om hur det kändes att ledningen krympte.

Engström vann på sju under par, ett slag för duon.

I mars vann Engström sin första seger på Europatouren när hon hämtade in fem slag sista dagen i Australien.

Men hon har varit i ganska stor ledning inför sista varvet tidigare och inte lyckats knyta ihop säcken.

”Bra självförtroendet”

– Den här segern var annorlunda, det är svårare att hålla en ledning. Jag har varit där förut och förlorat så för mig att vinna så här höjer verkligen självförtroendet, sa Engström.

Dagens seger ger Engström knappt 300 000 kronor och en skjuts upp på penninglistan till en andraplats efter danska Emeliy Kristine Pedersen.

– Hon kommer att vara svår att nå ikapp men jag ser fram emot de sista tävlingarna, säger svenska 19-åringen.

Bra för Solheim-chanser

 Segern gör också att Engström just nu är etta på Europatourens Solheim Cup-rankning inför mötet med USA i Toledo, Ohio, om knappt ett år. De två bästa spelarna på rankningen är garanterade en plats i Europas lag.

Tävlingens andra svensk Emma Nilsson kom långt ner i resultatlistan på fyra över par.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.