Sjuk Nordqvist bästa svenska i US Open

Bildbyrån.
Foto: Bildbyrån.

Svenskorna hamnade långt efter täten när golfmajorn US Open avgjordes i New Jersey.
Men Anna Nordqvist och Madelene Sagström avslutade i alla fall bra under den sista dagen på Trump National Golf Club.
Tvärtemot gick det för Pernilla Lindberg.

USA:s president Donald Trump, som äger golfbanan, var själv ute och kikade på spelet under den tredje tävlingsdagen.

Det blev däremot inga amerikaner i toppen av tävlingen som totaldominerades av Sydkorea, som hade åtta golfare på topp tio.

Sydkoreas Park Sung-Hyun tog hem segern, två slag före Kinas Shansan Feng.

Pernilla Lindberg låg på delad 22:a plats inför den avslutande dagen, men hade det tufft och gjorde veckans sämsta rond.

Sju över par, fem bogeys och en dubbelbogey, noterades hon för både för dagen och i totalsammandraget. Det gav henne en delad 48:e plats.

”Har tappat rösten”

Bästa svenska i tävlingen blev i stället Anna Nordqvist, som efter lördagens runda på två över par nu var tillbaka på par 72. Hon slutade på totalt två över par vilket gav henne en delad 33:e plats. En missräkning för Nordqvist som är rankad tolva i världen.

– Jag har tappat rösten på grund av att jag har varit sjuk i en och en halv vecka, skriver Nordqvist i ett sms till SVT Sport.

Madelene Sagström hade en mardrömsrond under den tredje dagen då hon gick på 81 slag, nio över par. Hon avslutade nu tio slag bättre, en 71-runda, på totalt nio över vilket placerade henne på en delad 54:e plats.

Emma Henriksson, Caroline Hedwall och Elin Arvidsson missade alla tre lördagens cut.

Så arbetar vi på SVT Sport

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer.