Foto: Bildbyrån

Tiger Woods siktar på en fullträff i året sista Major

Uppdaterad
Publicerad

Tiger Woods, som har flera tunga säsonger bakom sig, har gjort vad många beskriver som en sensationell comeback. På British Open spelade han upp sig och låg i ledning ett tag. Han slutade till slut delad sexa. Nu har 42-åringen siktet inställt på att vinna USA PGA Championship.

USA PGA Championship, som startar på torsdag, är den sista chansen att kvalificera sig till det amerikanska Ryder Cup-laget.

Den föredetta världsettan Tiger Woods har nu klättrat till nummer 20 i världen. Han hoppas nu få en plats i laget.

– Jag har gått från noll till tjugonde på sju månader. Min form är på uppåtgående, det är allt jag kommer säga om det, säger Tiger Woods till The Guardian.

– Bara det faktum att jag spelar touren igen, att jag ens får denna möjlighet igen är en dröm som går i uppfyllelse. Jag har sagt det här många gånger i år, jag visste inte om jag kunde göra det igen, och se – här är jag.

Nu hoppas Woods att han ska få till den riktiga fullträffen.

– Jag har haft min chanser att vinna i år och förhoppningsvis fixar jag det den här helgen, säger han.

”Tittar bara på en kille”

Tiger Woods kommer att spela de två första rundorna i sällskap av Rory McIlroy och Justin Thomas. Precis som många andra vittnar om säger även McIlroy att man måste ha en speciell mental inställning när man går i samma boll som Woods.

– Du måste bara acceptera att 75 procent av de som är där och tittar bara tittar på en kille i gruppen, säger han till The Guardian.

– Du måste vara på rätt plats mentalt och acceptera det.

PGA Championship spelas torsdag 9 augusti till söndag 12 augusti. Svenska deltagare är Alex Norén, Alexander Björk och Henrik Stenson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.