Fredrik Andersson Hed under en tävling 2014. Foto: Bildbyrån

Fredrik Andersson Hed är död

Uppdaterad
Publicerad

Den förre golfstjärnan och på senare tid SVT Sports expert, Fredrik Andersson Hed, är död.Han avled i sviterna av cancer natten till söndagen, 49 år gammal.

– Det känns overkligt att Fredrik är borta. En mycket trevlig bekantskap och duktig expertkommentator har ryckts bort alldeles för tidigt. Tankarna går till hans familj i denna svåra stund, säger kommentatorskollegan Johan Ejeborg.

Andersson Hed blev proffs 1992 och tävlade på Europatouren fram till 2015. En karriär som kröntes av segern i 2010 års Italian Open samt två titlar på Challenge Tour.

Efter avslutad spelarkarriär arbetade Andersson Hed bland annat som expertkommentator för SVT Sport.

”Fredde min livskamrat, själsfrände o pappa till våra barn Viggo o Molly har idag blivit vår skyddsängel. Han somnade i natt in efter sviterna av sin cancer”, skriver hans hustru Anna på Fredriks Facebook-konto.

Europatouren beklagar

Även Europatouren beklagar Andersson Heds bortgång:

”Från Europatouren sänder jag våra djupaste kondoleanser till Fredriks familj och vänner, speciellt hans fru Anna och barnen Viggo och Molly. Det är alltid väldigt sorgligt att förlora en medlem av Europatourens familj, och inte minst när det som i Fredriks fall är någon som gått bort alldeles för tidigt”, skriver  Europatourens ordförande Keith Waters i ett uttalande.

Fredrik Andersson Hed föddes i Halmstad 1972 och blev 49 år gammal.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.